Hett derby mellan AHK-IKS

Matchen mellan AHK-IKS blev precis så hett och intensivt som ett derby ska vara och AHK vann tillslut med 1 mål. Matchen dömdes av Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik. Jag hade förmånen att få lyssna på domarnas kommunikation under matchen då vi genomförde ett test av AXIWI AT-320M med tillhörande HE-020 headset (Twistlock).

Proktiv kommunikation

Mirza & Mattias stämmer hela tiden av vad som händer i spelet och säkerställer därmed att de är överens om nivån på spelet, vad som är på gång (t ex övergångar, växlar etc), vilka spelare som ligger på gränsen, kampen på 6m osv..

I man-man bedömningar stöttar de varandra genom att kommunicera hur situationen såg ut från respektive domares position, genom små korta ord som:

“ingenting”, “knuff”, “varning”, “spela på”

Speciellt bedömningen av m6 spelet gynnas av kommunikationsutrustning. För att göra rätt bedömningar krävs ett samarbete mellan måldomare och plandomare. Mirza och Mattias jobbar pratar med varandra om spelet runt m6 i varje anfall vilket gör att man genom matchen håller en likvärdig nivå på båda sidor. Möjligheten att genom headset stämma av nivån minskar risken för olikheter i bedömning inom domarparet och mellan lagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.