Headset är framtiden

Börjar precis landa efter en intensiv handbollshelg i Malmö och USM´s finalsteg. Vi var på plats för att jobba med utbildningsmaterial för kommande års domarkurser och hade för det ändamålet med oss utrustning för att spela in ljud från domarnas headset. Dessutom utrustade vi ett par domarparet med GoPro kameror för att dokumentera exakt vad domarna ser. Kombinationen av domarnas kommunikation och vad de ser från sin vinkel har gett oss en helt ny dimension i hur vi kan jobba med utbildning och utveckling av domare.

Vi är självklart extra glada över att så många av framtidens topp-domare valt att använda vår kommunikationsutrustning från AXIWI som vi tycker är marknadens klart bästa lösning för domare och tränare.

Genom att spela in kommunikationen i matcher där domarna använde AXIWI har vi fått massor av goda exempel på hur headset ska användas – jag är extremt imponerad över hur unga domare som t ex Gustav & Filip från Göteborg kommunicerar för att leda matchen och jag är helt övertygad om att domare som tidigt lär sig att ta hjälp av teknisk utrustning kommer att utvecklas snabbare och mer än vad min generation gjort. Detta är bra för alla sporter.

Nedan klipp är ett kort exempel på hur kommunikationen kan låta och vad domarna ser från sina vinklar:

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.